‘Helal et’ Brezilya ve Avustralya'dan geliyor

‘Helal et’ Brezilya ve Avustralya'dan geliyor

Pazarın yüzde 80’i gayrimüslim ülke firmalarına ait.

Brezilya 5 milyar dolarla ‘helal et’ ihracatında dünyada ilk sırayı aldı. 415 milyar dolarlık helal gıda pazarının en büyük beş oyuncusu gayrimüslim ülkelerden.  Yaklaşık 4 trilyon dolarlık helal ürün pazarının da yüzde 80’i gayrimüslim ülke firmalarına ait.

Reuters verilerine göre, helal et pazarında ilk sırayı 5 milyar dolarlık ihracatıyla Brezilya alırken, bu ülkeyi 2 milyar doları aşan et ihracatıyla Avustralya ve Hindistan takip ediyor.

Listede İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) üyesi sadece iki ülke bulunuyor: Sudan ve Türkiye. Listeye göre Türkiye’nin İİT üyesi ülkelere et ihracatı 460 milyon dolar seviyesinde. Sudan’ın ihracatı ise yaklaşık 630 milyon dolar.


Kaynak: Habertürk

415 milyar dolarlık helal gıda pazarının en büyük ithalatçıları ise Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Mısır olarak sıralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.