Darbeci 3 Grup Tespit Edildi: PDY, Cumhuriyetçiler ve İkbalciler

Darbeci 3 Grup Tespit Edildi: PDY, Cumhuriyetçiler ve İkbalciler

Darbe girişimcilerinin farklı düşüncelere sahip gruplardan oluştuğu belirtiliyor.

Darbe girişiminden sonra tüm gözler uzun bir süredir 'Paralel Devlet Yapılanması' (PDY) diye nitelendirilen Fethullah Gülen ve cemaatine çevrilirken kalkışmayı cemaatin tek başına yapamayacağı yönünde görüşler de dile getiriliyor.

Emekli Binbaşı Metin Gürcan T24'te yazdığı "Bir darbe girişiminin anatomisi" başlıklı yazısında darbe yapanların üç gruptan oluştuğunu iddia etti. Gürcan, bu kanaate açık kaynaklara da düşen atama listesi, il il sıkıyönetim komutanları listesi ile Whatsapp içeriklerine bakarak ulaştığını söyledi.

Gürcan'ın yazısına göre darbe girişimcileri arasında;

1/PDY mensupları,

2/PDY mensubu olmayan, aşırı laiklik hassasiyeti olan ve hükümet karşıtı subaylar;

3/Kişisel çıkar ve şahsi askeri kariyer için cuntaya katılanlar var.

Haberturk'te canlı yayına katılan Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de bu düşünceyi doğruladı. Kendi okumasının da aynı yönde olduğunu söyleyen emekli korgeneral Pekin, PDY mensupları ile Cumhuriyet ilkelerine bağlı olduğunu düşündüğü kişilerin nasıl bir araya geldiğini ise aklının almadığını belirtti. 

İsmail hakkı Pekin, yaklaşan YAŞ'ta yükselme ihtimali kaldığını görmeyen ama Paralel yapılanma ile ilgisi olmayan bir kısım subayın da darbeye destek verdiğinin görüldüğünü de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.