Sarraf davada tanıklık yapacak

Sarraf davada tanıklık yapacak

ABD'deki davada savcılık Rıza Sarraf'ın iddia makamı adına tanıklık yapacağını açıkladı

İran'a yönelik ambargoyu delme ve kara para aklama suçlamasıyla ABD'de başlayan davada Rıza Sarraf'ın tanık olarak Çarşamba günkü duruşmada ifade vereceği açıklandı.

Savcılığın açıklamasına göre Sarraf suçunu kabul etti ve davada yargılanan tutuklu sanık eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapacak.

Atilla'nın avukatı tanıklığa itiraz etti

Atilla'nın avukatı Victor Rocco, Sarraf'ın tanıklığına itiraz ederek İran asıllı işadamının güvenilirliği olmadığını çünkü bu davanın onun işlediği suçlara karşı açıldığınI ifade etti. Rocco, Sarraf'ın serbest kalmak ve muhtemelen ABD'nin tanık koruma programından yararlanmak için anlaşmaya gittiğini söyledi. 

Duruşma sırasında Atilla hakkındaki iddiaları anlatan savcı eski Halkbank yöneticisinin ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarında bir milyar dolarlık açık yarattığını ve ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. 

Savcı David Denton, Sarraf ve Atilla'nın Türkiye ile İran hükümeti yetkililerinin de dahil olduğu bir tezgahın parçası olduğunu ifade etti.

"Bu oyunu tanımıyoruz"

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Sarraf'ın tanıklık edeceğinin öğrenildiği dakikalarda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tiyatroyu sahneleyenleri biliyoruz. Bu oyunu tanımıyoruz" diye konuştu.

Ankara yargılamanın Türkiye'ye yönelik siyasi bir dava olduğunu ve soruşturmadaki delillerin sahte olduğunu iddia ediyor.

Mart 2016'da ABD'de tutuklanan Sarraf Pazartesi günkü duruşmada davanın sanığı olmaktan çıkarılmış, tanıklar arasında eklenmişti. Bu Sarraf'ın savcılıkla anlaşmaya giderek cezasının hafifletilmesi karşılığında iddia makamı lehine tanıklık edeceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.