Kuzey Kore'den yeni füze denemesi: Tüm ABD topraklarını vurabilir!

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi: Tüm ABD topraklarını vurabilir!

Kim Jong-un'un fırlattığı füze 53 dakika uçtu, 4 bin 475 km yükseğe çıktı.

Güney Kore haber ajansı Kuzey Kore'nin balistik füze fıtlattığını duyurdu. Askeri yetkililere dayandırılan haberde füzenin Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'ın kuzeyinden fırlatıldığı belirtildi. Balistik füze denemesinin ardından Güney Kore de askeri tatbikat gerçekleştirerek Pyongyang'a karşılık verdi.

Kuzey Kore, lider "Kim Jong-un'un emriyle gerçekleştirilen" füze denemesinin "başarıyla" tamamlandığını duyurdu ve denemesi yapılan füzenin "tüm ABD topraklarını vurabilecek kapasitede" olduğunu savundu.

Japonya füzenin yaklaşık 50 dakika yol aldığını ve okyanusa, kendi münhasır ekonomik bölgelerine düştüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning, "Kuzey Kore tarafından fırlatılan muhtemel bir füze tespit ettik. Durumu değerlendirip ek bilgiler elde ettiğimizde bunları paylaşacağız" dedi. 

Son olarak 15 Eylül'de orta menzilli balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde ABD tarafından "teröre destek veren devletler" listesine eklenmişti.

Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füzenin türü henüz açıklanmazken, ülkenin atmosfer dışına çıktıktan sonra tekrar atmosfere girmeye dayanabilecek bir savaş başlığı üzerinde çalıştığı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.