TRT World çalışanının şüpheli ölümü

TRT World çalışanının şüpheli ölümü

TRT World Genel Müdürü Akgüç, polis kayıtlarına ölümü 'şüpheli' olarak geçen Yasmine Ryan'la ilgili açıklama yaptı.

TRT World Genel Müdürü Murat Akgüç, polis kayıtlarına ölümü 'şüpheli' olarak geçen Yasmine Ryan'la ilgili açıklama yaptı.

34 yaşındaki Yeni Zelanda vatandaşı Yasemin Ryan, TRT World'ün İstanbul ofisinde editör olarak çalışıyordu. 30 Kasım 2017'de Ortaköy'de ziyaret için gittiği arkadaşının evinde, 5 5. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Akgüç açıklamasında, "TRT World ailesine bundan tam 1 yıl önce katılan, değerli editörümüz Yasmine Ryan'ın ölüm haberi, hepimizi derinden üzmüş ve sarsmıştır" ifadesini kullandı.

Ryan'ın vefatıyla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü aktaran Akgüç, şunları kaydetti:

"TRT World olarak, bizleri üzüntüye boğan bu elim olayla ilgili Yeni Zelanda konsolosluk yetkilileri ile birlikte süreci yakından takip etmekte, başta Ryan’ın ailesi ve yakınları olmak üzere ilgili tüm makamlara her türlü desteği vermekteyiz. TRT World ailesi olarak, insanlık ve gazetecilik adına geride oldukça zengin bir miras bırakan Ryan’ı, 2010 yılında kazandığı 'Uluslararası Gazetecilik Mükemmellik Ödülü' gibi pek çok başarısı ve yakın arkadaşlığı ile hatırlayacağız ve daima özleyeceğiz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.