Venezüella ABD'ye karşı 'kripto para' ile mücadele edecek

Venezüella ABD'ye karşı 'kripto para' ile mücadele edecek

Venezüella petrol, altın ve maden rezervleri tarafından desteklenecek Bitcoin benzeri yeni bir kripto parayı piyasaya süreceğini duyurdu.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin finansal ablukası ile mücadele için hükümetinin kripto para basacağını açıkladı.

Maduro, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, yeni para birimine 'petro' adı verildiğini belirterek, petronun, Venezüella'nın petrol, altın ve maden rezervleri tarafından destekleneceğini duyurdu.

Yeni para biriminin değeri ve ne zaman basılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermeyen Maduro, "Bu, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak. 21. yüzyıl geldi!" ifadesini kullandı.

Muhalefet milletvekilleri ise planı eleştirerek petronun Kongre'nin desteğini alması gerektiğini belirtti.

Sputnik'in aktardğına göre Maduro, geçen ay ülkesinin 120 milyar doları aşan dış borcunu yeniden yapılandıracağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.