NATO'dan Kudüs açıklaması: Saygı duyuyoruz

NATO'dan Kudüs açıklaması: Saygı duyuyoruz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planıyla ilgili karara "saygı duyduğunu" belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planının ülkenin kendi vereceği karar olduğunu ve bu karara "saygı duyduğunu" bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO-Gürcistan Komisyonu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi planına yönelik bir soru üzerine Stoltenberg, "Bu tür konularda karar alma yetkisi ülkelere ait. Buna saygı duyuyorum. Başkan (Donald) Trump bugün bir konuşma yapacağını açıkladı. Bu konuşma henüz yapılmadı. Dolayısıyla henüz yapılmamış bir konuşma hakkında yorum yapmak için biraz erken olduğunu düşünüyorum." dedi.

Stoltenberg, NATO'nun Ortadoğu Barış Süreci'nin bir parçası olmadığını ancak tüm ittifak üyelerinin Ortadoğu'daki soruna barışçıl çözüm bulunması için çabaları desteklediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.