ABD: Irak'ta IŞİD'le mücadele sona ermedi

ABD: Irak'ta IŞİD'le mücadele sona ermedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Irak’a istikrarı sağlamada yardım etmeye devam edeceğiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "3 yıllık yoğun bir mücadele döneminin ardından Irak Başbakanı Haydar el Abadi, ülkenin IŞİD’ten tamamen temizlendiğini duyurdu. ABD, Başbakan Abadi'nin liderliğini tebrik ediyor ve IŞİD’le mücadele ederken hayatını kaybeden Iraklı güvenlik birimlerine ve Irak halkına taziyelerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Nauert, ancak bu durumun Irak’ta IŞİD’le mücadelenin sonlandığı anlamına gelmediğini vurguladı. Açıklamada, “ABD, IŞİD’le mücadele koalisyonu ile birlikte Irak güvenlik güçleri ile işbirliğine devam edecek, onlara danışmanlık ve eğitim hizmeti verip, (silahlarla) donatacak. Biz hep birlikte, IŞİD’in geri dönmesini veya diğer terör örgütleri tarafından gelebilecek tehditleri önleyebilmek için tüm aşırıcılık ideolojilerine karşı mücadelede uyanık olmalıyız” ifadelerine yer verildi.

Daha önce Irak Başbakanı Haydar el Abadi, tüm ülke topraklarının IŞİD’ten kurtarıldığını belirterek, örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.