Trump hakkında en az 17 taciz iddiası

Trump hakkında en az 17 taciz iddiası

''Sayın Başkan, siz farklı yasalara tabii değilsiniz''

Trump’ın kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden 3 kadın, Amerikan Kongresi'ne soruşturma açılması çağrısı yaptı.

Çağrı üzerine Temsilciler Meclisi’nden Michigan milletvekili Brenda Lawrence, Trump'ın da hakkındaki iddialardan dolayı yargılanması gerektiğini savunarak, "Sayın Başkan, siz farklı yasalara tabii değilsiniz” diye seslendi.

Trump, 3 kadının iddiasını Twitter hesabından yayınladığı mesajla yalanladı. Trump, 'Demokratların komplosu' olduğunu ileri sürdüğü taciz iddiaları için, 'yalan haber' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda iddialara şu yanıtı verdi:

"Harcadıkları binlerce saate ve milyonlarca dolara karşın, Demokratlar Rusya ile gizli görüşmeleri kanıtlamayı başaramadı. Bu yüzden yalan suçlamalarla, hiç tanımadığım veya tanışmadığım kadınların üretilmiş hikayelerine yöneliyorlar. YALAN HABER!"

Ancak bu sefer de Demokrat Parti’li 6 kadın senatör Trump’ı istifaya davet etti.

Bunun üzerine Başkan Trump, New York Senatörü Kirsten Gilibrand’ı hedef alan ve hakarete varan bir tweet daha paylaştı. 

Trump mesajında Senatör Gillibrand için “hafif ve Chuck Schumer’ın yaltakçısı” gibi hakarete varan ifadeler kullandı. Gillibrand’ın kampanya sırasında seçim ofisine gelerek "kendisine katılmak için yalvardığını” da öne sürdü.

Bugüne kadar, Samantha Holvey, Rachel Crooks ve Jessica Leeds ile birlikte toplam 17 kadın Trump'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.