'Rusya'nın interneti kesme riski var, NATO tedbir almalı'

'Rusya'nın interneti kesme riski var, NATO tedbir almalı'

İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Rusya'nın denizaltından geçen internet kablolarına yönelik tehdit oluşturabileceğini söyledi.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Rusya'nın küresel iletişim hatlarına ve denizaltından geçen internet kablolarına yönelik tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Peach'e göre iletişim hatlarının korunması, İngiltere ve NATO'nun önceliği olmalı.

Orgeneral Stuart Peach, Londra'da Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, su altı kablolarının kesilmesi veya zarar görmesi durumunda, ekonominin "derhal ve potansiyel olarak felakete yol açacak şekilde" darbe alacağını vurguladı.

Stuart Peach, Rus donanmasının hem konvansiyonel hem de nükleer denizaltılarını ve gemilerini modernleştirdiğine dikkat çekti.

Peach, deniz altındaki iletişim hatlarını koruma misyonunun NATO için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Su altındaki internet kabloları, ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlıyor.

Policy Exchange adlı düşünce kuruluşunun geçtiğimiz günlerde yayımladığı rapora göre, su altı kablo şebekesi 213 bağımsız kablo sisteminden oluşuyor. Kabloların uzunluğu 877 bin 121 kilometreyi buluyor.

Ancak rapora göre, kablolar resmen herhangi bir ülkeye ait olmadığı için, uluslararası hukukta güçlü bir koruması yok.

Buna karşın, küresel iletişimin yüzde 97'yi ve günlük 10 trilyon doları bulan mali işlemler, su altındaki kablolar üzerinden yapılıyor.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.