ABD Menbic'te Sivilleri Hedef Aldı: 240 Ölü

ABD Menbic'te Sivilleri Hedef Aldı: 240 Ölü

ABD tarafından Menbic yakınlarında gerçekleştirilen hava saldırısında 200'den fazla sivilin öldüğü belirtiliyor.

ABD ve ABD tarafından yönetilen IŞİD karşıtı koalisyon Halep'in Menbiç ilçesine bağlı Tukhar köyünde sivilleri hedef aldı.

Sosyal medyada ABD'nin sivilleri hedef aldığı saldırıyı kınamak ve İncirlik Hava Üssü'nün kapatılasını talep etmek için #CloseIncirlik etiketi ile paylaşım yapan kullanıcılar, söz konusu saldırının 'soykırım' kapsamında soruşturulmasını istedi.

Medyada yer bulan haberlere ve bölgeden geçilen raporlara göre, dün gece gerçekleşen saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğunda bulunduğu 240 sivil öldü.  

IŞİD'in kontrolünde bulunan Menbic kenti, Haziran ayının başından beri PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin kuşatmasında bulunuyor. ABD'nin hava saldırılarının hedefi olan kentte sıklıkla sivil ölümler yaşanıyor. Kentte su, yiyecek ve ilaç sıkıntıntısının da had safhada olduğu rapor ediliyor.

 


Menbic'ye hayatını kaybeden siviller toplu olarak gömülüyor

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.