'Haçlılar' saldırıya hazırlanıyordu: 'En iyi Müslüman ölü Müslümandır'

'Haçlılar' saldırıya hazırlanıyordu: 'En iyi Müslüman ölü Müslümandır'

Kendisine 'Haçlılar' adını veren bir grubun, Müslüman göçmenlerin yaşadığı bir apartmana bombalı araç saldırısı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI),  kendisini 'Haçlılar' olarak tanımlayan bir grubun Müslüman sığınmacılara yönelik saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

FBI'ın yazılı açıkIamasında Hristiyan grupların saldırılarında olabilecekleri gözler önüne serebilmek amacı ile bir canlandırma da yer aldı.

Trump alay etmişti

ABD Başkanı Donald Trump federal mahkemenin Müslümanlara yönelik saldırılara dair başlattığı soruşturma hakkında alaycı bir dil kullanmıştı.

Federal savcılar dava dosyasına koydukları belgeler ile Kansas eyaletinde Müslüman göçmenlere karşı gerçekleştirilmesi planlanan saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

Partic Stein, Gavin Wright, Curtis Allen bir yıl kadar önce başarılı bir FBI operasyonu ile yakalandı. “Haçlılar” isimli yerel bir grupla bağlantıları ortaya çıkarılan bu üçlü, başkanlık seçiminden sonraki gün “insanları uyandırmak” amacı ile Müslüman göçmenlere yönelip bir saldırı gerçekleştirme planları yapma suçlaması ile karşı karşıya.


Partic Stein, Gavin Wright, Curtis Allen

"Yalnızca bir iyi Müslüman vardır"

“Haçlılar”ın Müslüman sığınmacıların kaldıkları bir apartmana yönelik saldırı için büyük bir cephanelik oluşturduğu ve bombalar hazırladıkları belirtiliyor. 

Patric Stein’ın bir toplantıda Müslümanlar hakkında “Yalnızca bir iyi Müslüman vardır; o da ölü Müslüman!” ve “Eğer bir Müslüman isen o zaman seni kafandan nallamamın tadına varacaksın!” dediği belirtiliyor.

Üç şüpheli mahkemeye çıkarılmayı bekliyor. Geçtiğimiz ekim ayında federal yargıç tahliye talebinde bulunan şüphelilerden birinin bu talebini "toplum için tehlike arz ettiği ve tehdit oluşturduğu" gerekçesi ile reddetti ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Canlandırma yapıldı

Federal savcılar mahkemeye, FBI laboratuarlarında gübre kullanılarak 140 kilogramlık bir bombalı araç hazırlanması ve patlatılması ile olası bir saldırının boyutlarının gözler önüne serildiği görüntüler sundu. 

İşte görüntüler:



Patlama anına ait yavaş çekimde elde edilmiş görüntüler:




Ve patlama sonrası:



Federal savcıların belirttiğine göre bomba 210 cm’ye 150 cm genişliğinde ve 46 cm derinlikte bir krater oluşturdu. Bombanın termal etki alanı 3 km civarındaydı. Patlama sonucu etrafa dağılan parçaların 2,5 kilometrelik bir alana yayıldığı kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.