Guatemala büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

Guatemala büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

ABD'nin ardından Guatemala da İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta yaptığı açıklamayla Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından bir karar da Guatemala'dan geldi. ABD gibi Guatemala da Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurdu.

Facebook hesabı üzerinden açıklamada bulunan Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, gerekli çalışmalara başlanması konusunda Guatemala Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon, bu kararından dolayı Guatemala'ya teşekkür etti.

Türkiye ve Yemen tarafından Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki olarak BM Genel Kurulu'na sunulan karar tasarısı, tüm devletleri Kudüs'te diplomatik misyon kurmaktan kaçınmaya davet ediyordu. 193 üyeli BM Genel Kurulu'ndaki 128 ülkenin tasarı lehinde oy verdiği oturumda, 35 ülke çekimser kalmıştı. 21 ülke ise oylamaya katılmamıştı.

Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin BM Genel Kurulu'ndaki oylamada verdiği ret oyunu savunurken, "Guatemala tarihi olarak İsrail yanlısıdır" ifadesini demişti.

Öte yandan Morales, kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.