Rusya'dan ABD'ye tehdit: 'Soğuk Savaş' çocuk oyunu kalır

Rusya'dan ABD'ye tehdit: 'Soğuk Savaş' çocuk oyunu kalır

Rus Sberbank Başkanı Herman Gref, ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararını alması halinde durumun gerginleşeceğini söyledi.

Rus Sberbank Başkanı Herman Gref, ABD yönetiminin Rusya’ya yönelik yaptırımların olası sıkılaştırılmasının son derece olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.

QHA'nın aktardığına göre Financial Times gazetesine konuşan Gref, 2018 yılının başında yeni yaptırım paketinin uygulanması durumunda “soğuk savaşın çocuk oyunu gibi gözükeceğini” söyledi.

Bunun yanı sıra Gref, Rusya’nın Kırım’ı ilhakından sonra tartışılmaya başlayan ancak şimdilik sadece son çare olarak başvurulabilecek tedbir olarak görülen Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılması fikrinin  “mantıksız” olduğunu savundu ve böyle bir adımın geniş kapsamlı sonuçlar doğuracağını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ağustos tarihinde,  Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzalamıştı. ABD yönetimi Rusya’ya yönelik nasıl yaptırımlar uygulanacağı ve kimleri kapsayacağını ise 2018 yılının başında belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.