İdlib'deki çatışmalar Ebu Zuhur çevresinde yoğunlaştı

İdlib'deki çatışmalar Ebu Zuhur çevresinde yoğunlaştı

İdlib'de rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile muhalifler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Suriye'de Rusya ve İran destekli destekli gruplar ile muhalifler arasındaki çatışmalar, İdlib 'gerginliği azaltma bölgesi' sınırları içindeki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı çevresinde yoğunlaştı.

Rejime bağlı güçler, muhalif askeri gruplar ile Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) kontrolündeki Sincar beldesini ele geçirdikten sonra, stratejik öneme sahip Ebu Zuhur havalimanına yöneldi.

Rusya, Esed rejimi ile İranlı yetkililerin komuta ettiği Afgan güçleri son 2 günde Sincar beldesinden 5 kilometre kuzeye, havalimanına doğru ilerledi.

Rusya'nın hava desteğiyle ilerleyen rejim destekçisi güçler, Ebu Zuhur havalimanına 9 kilometre kadar yaklaştı.

Ebu Zuhur havalimanı, İdlib il merkezine yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanı muhaliflerin denetimindeki Hama'nın kuzeyi ve İdlib'in de güneyine hakim konumda yer alıyor. Bölgedeki hava saldırıları ve şiddetli çatışmalar nedeniyle son haftalarda binlerce aile nispeten güvenli buldukları İdlib'in kuzeyine göç etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.