MOSSAD: İsrail'in İran'da 'gözü ve kulağı' var

MOSSAD: İsrail'in İran'da 'gözü ve kulağı' var

İsrail istihbarat servisi MOSSAD Başkanı Yossi Cohen, İsrail'in İran'da "gözü ve kulağı" olduğunu söyledi.

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Cohen bir  etkinlikte yaptığı konuşmada, İran'daki son protestolarla ilgili  değerlendirmelerde bulundu.

 

"İsrail'in, İran'da gözü, kulağı ve daha başka şeyleri var."  ifadelerini kullanan Yossi, ülkedeki son protestoların İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin halkın ekonomik beklentilerini karşılayamamasından kaynaklandığını  savundu.

İran'da bir devrim olduğunu görmek istediğini ancak beklentileri makul  tutmak gerektiğini ifade eden Cohen, ekonomik koşulların insanları sokağa  itmesine karşın bu protestocuların muhalif güçlerle yüzleştiğini belirtti.

ABD'nin İran politikası değişti

 Tahran'ın "Ortadoğu'daki emellerini gerçekleştirmek için güvenliğe  daha fazla para harcadığını" öne süren MOSSAD şefi Cohen, ABD'nin Ortadoğu  anlayışının da Donald Trump'ın iktidara gelmesiyle değiştiğini kaydetti.

 

Cohen, "(ABD'nin politikalarında) İsrail'in güvenlik çıkarlarını daha  fazla dikkate alan değişimler görüyoruz ve bu durum İran etkisinin yönünü  değiştirmemize yardım edecek." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.