Yakıt Kullanmadan 40 Bin Kilometre Uçtu

Yakıt Kullanmadan 40 Bin Kilometre Uçtu

Solar Impulse 2, Abu Dabi'ye inerek dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak kateden ilk uçak olarak tarihe geçti.

Solar Impulse projesinin internet sitesinde yer alan açıklamada, 2 gün önce Kahire'den kalkan Solar Impulse 2'nin bugün Abu Dabi'ye indiği böylece dünya turunu tamamladığı bildirildi.

"GELECEK SİZSİNİZ"

Uçağı Abu Dabi'ye indirmesinin ardından açıklama yapan pilot Bertnard Piccard, "Temiz bir geleceğe sahibiz. Gelecek sizsiniz. Gelecek şimdi. Hadi bunu biraz daha ileriye götürelim." ifadelerini kullandı.

YAKITSIZ 42 BİN KİLOMETRE

Abu Dabi'den geçen yıl mart ayında havalanan güneş enerjili uçak, 17 etaptan oluşan yolculuğunda yaklaşık 42 bin kilometre katetti.

DÜNYAYI SAATTE 45 KİLOMETRE HIZLA DOLAŞTI

Solar Impulse uçağının tasarım ve imalatında havacılık devlerinin yanı sıra tekne imalatçıları da görev yaptı. Yüksek dayanıklı kompozit ve özel metaller kullanıldı.

Boş ağırlığı 2300 kilogram olan uçak, dört adet elektrik motoruna sahip. Verimlilik oranı yüzde 93. Gelişmiş motora sahip bir otomobilin verimliliği ise ancak yüzde 30’u buluyor.

Kanat üzerinde 17 bin 248 adet güneş paneli var. Bu panellerin topladığı enerji bataryalarda depolanıyor. Gündüz pillerini şarj eden uçak, gece de uçabiliyor. Uçağın kanat açıklığı 72 metre. Boeing 747 uçağının kanat açıklığı ise 68 metre.

En fazla 8 bin 500 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Saatteki hızı ortalama 45 kilometre.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.