Trump'ın ilk yılına Müslümanlara karşı politikaları damga vurdu

Trump'ın ilk yılına Müslümanlara karşı politikaları damga vurdu

ABD Başkanı Trump, başkanlığının ilk yılında Müslüman ve göçmen karşıtı skandal yasak ve sınırlamalara imza attı.

Beyaz Saray’daki ilk yılını doldurmaya hazırlanan ABD Başkanı Donald Trump, göçmen ve Müslümanlara yönelik yasak politikalarıyla damga vurdu.

AA'nın haberine göre Trump'ın başkanlık yarışı sırasında vadettiği radikal politika değişikliklerinden biri de ABD’de göçmen veya mülteci kabul prosedürlerinin değiştirilmesiydi.

Başkanlığının ilk haftasında ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'u ziyaret eden Trump, konuya ilişkin tartışmalı üç başkanlık kararnamesini imzaladı.

Trump, Pentagon’da imzaladığı "Ulusu ABD’ye giren yabancı teröristlerden korumak" başlıklı kararnamede Irak, Suriye, Libya, Somali, Sudan, Yemen ve İran vatandaşlarının ülkeye girişini 90 gün askıya aldı. 

Trump’ın tartışma yaratan bir başka yasağı da ABD uçuşlarında bazı havayolu şirketlerinde yolcu kabinlerine cep telefonundan büyük elektronik cihazların alınmamasına yönelikti.

ABD, 21 Mart 2017'de İstanbul'un yanı sıra Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi ve Dubai'den ABD’ye gelecek yolcu uçaklarında cep telefonundan büyük elektronik cihazların yolcu kabinlerine alınmasına yasak getirdi.

Karar tartışmalara neden olurken ABD İç Güvenlik Bakanlığı geçen yıl temmuz ayında ilgili hava limanlarına yeni güvenlik tarama uygulamalarını şart koşarak elektronik cihaz yasaklarını peyderpey kaldırdı.

ABD Başkanının hedefinde olan diğer bir kesim de çocukken aileleri tarafından yasa dışı şekilde ABD'ye getirilen çoğunluğu Latin Amerika kökenli göçmenlerdi.

Trump ağustos ayında bu şekilde ABD’ye giren göçmenlerin korunmasını amaçlayan sağlayan ve kamuoyunda DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) olarak bilinen programı 6 ay içerisinde kaldırma kararı aldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.