Dışişleri'nden ABD'ye YPG tepkisi: Bertaraf etmeye muktediriz

Dışişleri'nden ABD'ye YPG tepkisi: Bertaraf etmeye muktediriz

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin PKK güçlerinden oluşan bir 'sınır güvenliği' kurma planıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin PKK'nın Suriye'deki çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) oluşan bir 'sınır güvenliği' kurma planıyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü PYD/YPG'nin ABD desteğiyle Suriye'de sözde 'Kuzey ordusu' kurmaya hazırlandığı yönünde uluslararası basında yer alan haberler üzerine, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 10 Ocak günü Bakanlığımıza çağrılarak, izahat talep edilmişti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu kez, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamaya atıfla, kısmen PYD/YPG unsurlarından oluşacak ve PYD/YPG güdümlü sözde 'Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDF) komutasında faaliyet gösterecek 30.000 kişilik sözde 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' oluşturulması amacıyla koalisyonun 'SDG'yle birlikte çalıştığı yönünde haberler çıktığı görülmektedir."

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "ABD’nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle iş birliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.