Hükümet sözcüsü Bozdağ: ABD ateşle oynuyor

Hükümet sözcüsü Bozdağ: ABD ateşle oynuyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ''ABD'nin sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturacağı açıklamasıyla ilgili, "ABD'nin sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır" dedi.

Bozdağ, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için Türkiye yerine terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG ile işbirliği ve bunlara binlerce tır silah desteği ve şimdi de bu terör örgütlerine 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır.

​DEAŞ terör örgütüyle mücadele bahanesiyle bölgede terör koridoru oluşturmak için ABD'nin, Suriye Sınır Güvenliği Gücü kılıfıyla terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye sözde terör ordusu kurdurması, DEAŞ terör örgütüyle/terörle mücadele değil, teröre/terör örgütlerine destektir

​ABD'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG'ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz.

 

​Ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini tehdit bu provokatif girişim karşısında Türkiye, ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaktan ve adımları atmaktan çekinmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, "Bir gece ansızın gelebiliriz."Ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini tehdit bu provokatif girişim karşısında Türkiye, ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaktan ve adımları atmaktan çekinmeyecektir.Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle,”Bir gece ansızın gelebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.