Katar ile BAE arasında hava sahası gerilimi

Katar ile BAE arasında hava sahası gerilimi

Katar, Abu Dabi'yi yönetimini hava sahasını üçüncü kez ihlal etmekle suçladı.

Katar resmi haber ajansının Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulve el-Hatır'ın açıklamasına dayandırdığı haberinde, "Katar savaş uçaklarının Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait herhangi bir sivil uçağa tacizi söz konusu olmamıştır. BAE Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ortaya atılan iddialarda doğruluk payı bulunmamaktadır." denildi.

AA'nın aktardığına göre söz konusu iddianın, BAE'ye ait C-130 model askeri kargo uçağının Doha yerel saatine göre 03.10'da Katar hava sahasını ihlal etmesinden sonra ortaya atıldığını ifade eden Hatır, Katar devletinin, gerekli hukuki önlemleri alacağını aktardı.

Hatır, sistematik şekilde yürütülen medya saldırısının, Katar'ın, "BAE'ye ait askeri kargo uçağının, 21 Aralık ve 3 Ocak'ta ulusal hava sahasını ihlal ettiğine dair Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyine şikâyet mektubu göndermesinin" ardından yaşandığına dikkati çekti.

Bu arada, Bahreyn haber ajansı BNA'nın Sivil Havacılık İdaresinin açıklamasına dayandırdığı haberde de dün yerel saatle 09.35'te iki Katar askeri uçağının BAE Havayollarına ait bir uçağı taciz ettiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.