Erdoğan: Ey NATO, şu ana kadar ne tür bir tavır aldınız?

Erdoğan: Ey NATO, şu ana kadar ne tür bir tavır aldınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye'de kurulması planlanan 'PKK ordusu' ile ilgili görüştü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de PKK uzantısı YPG'nin çatı yapısını oluşturacak 30 bin kişilik bir 'Sınır koruma gücü' oluşturulacağını açıklamasının ardından Türkiye harekete geçti.

Türkiye, söz konusu oluşumu 'doğmadan bağacağını' bildirirken yakında başlaması öngörülen operasyon için Suriye sınırına yapılan asker sevkiyatı devam ediyor.

Bu arada "Kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya da seslendi:

"Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Peki şu ana kadar siz, ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Şu anda da Belçika'daki toplantıda Genelkurmay Başkanımız, kendileriyle bu konuları da görüşüyorlar, görüşecekler"  


Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK komutasında kurulacak Sınır Güvenlik Gücü’yle ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le telefonda görüştü. Erdoğan’ın ABD’nin 30 bin kişilik sınır gücü planının ‘kabul edilemez’ olduğunu söylediği belirtilirken; Stoltenberg’in de konuyla ilgili NATO’ya da danışılmadığını ifade ettiği kaydedildi. 


Kurulacak sınır gücünü "terör ordusu" olarak niteleyen Erdoğan şunları söylemişti: 

 "Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. TSK, Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekât her an başlayabilir. Bizim tüm müttefiklerimize söyleyeceğimiz şudur: Teröristlerin üniformaları üzerindeki işaretlerinizi söküp alın ki, teröristlerle birlikte onları da toprağa gömmek mecburiyetinde kalmayalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.