IŞİD İdlib'in güneyinde ilerliyor

IŞİD İdlib'in güneyinde ilerliyor

Rejim ile anlaşarak Hama doğu kırsalına yerleşen IŞİD'in İdlib güney kırsalına doğru kontrol alanını genişlettiği bildirildi.

Rusya ve rejim güçlerinin açtığı koridorla geçtiğimiz sene Ekim ayında Hama doğu kırsalında Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sızan IŞİD bölgedeki varlığını halen koruyor.


HTŞ ve diğer muhalif gruplar örgütün bölgedeki ilerleyişini büyük oranda engellemiş olmalarına rağmen, rejimin başlattığı saldırılarla birlikte IŞİD de bölgede ilerleme kaydetmiş durumda. 

Ebu Zuhur'a doğu ilerleyiş

IŞİD' bağlı unsurlar Hama doğu kırsalından İdlib'in güneydoğusundaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'na yönelik saldırılarını sürdürürken, örgüte bağlı Amak Ajansı, Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nın güneyndeki Sincar beldesi yakınlarında birkaç bölgenin rejime bağlı güçlerden ele geçirildiğini duyurdu.

"Amak Ajansı" tekrar faaliyette

Örgütün geçtiğimiz sene Ekim ayında Hama doğu kırsalında, HTŞ öncülüğündeki muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sızması sonrası, Hama ve İdlib kırsallarında gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili yayın yapmayan "Amak Ajansı" son günlerde IŞİD'in bölgede hem muhalifler hem de rejim karşısında sağladığı ilerlemeyle ilgili haberler servis etmeye başladı.


Ebu Zuhur Askeri Havaalanı yakınlarında gerçekleştirdiği saldırılarla rejime bağlı güçlerden çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve esir alındığı yönünde haberler yapan örgüte bağlı "Amak Ajansı", dün akşam saatlerinde servis ettiği son haberde, bölgedeki çatışmaların devam ettiğini öne sürdü.

IŞİD'in bölgede sağladığı ilerleme sonrası Ebu Zuhur Askeri Havaalanı güneyinde ortalama son durum:


Yeşil: Muhalifler, Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisonu, Siyah: IŞİD


Kaynak: Mepa News



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.