Pentagon’dan Afrin mesajı: O bölgede hiç bir unsurumuz yok

Pentagon’dan Afrin mesajı: O bölgede hiç bir unsurumuz yok

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ''Tüm tarafları gerilimi daha fazla tırmandırmaktan uzak tutmaya davet ediyoruz'' dedi.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, gerek Türkiye’nin olası Afrin operasyonuyla ilgili, gerekse koalisyonun Suriye'de 30 bin kişilik yeni bir sınır güvenlik gücü kurma planları konusunda Amerika’nın Sesi’ne açıklama yaptı.

Binbaşı Galloway, IŞİD’le savaş koalisyonunun Afrin’de hiçbir unsurunun bulunmadığını zira o bölgede IŞİD’in olmadığını söyledi.

“Tüm tarafları gerilimi daha fazla tırmandırmaktan uzak tutmaya davet ediyoruz” diye konuşan Pentagon sözcüsü, Türkiye’nin güvenlik endişelerini çok ciddiye aldıklarını da vurguladı. Galloway, “Ne yaptığımız konusunda Türklere karşı çok şeffaf davranıyoruz ve Türk yetkililerle birçok seviyede iletişim halindeyiz” dedi.

Anadolu Ajansı bugün Galloway’in, Afrin'de bulunan PYD unsurlarına ilişkin, "Onları IŞİD mücadele operasyonlarımızın parçası olarak kabul etmiyoruz. Onları desteklemiyoruz ve onlarla hiçbir işimiz yok" dediğini duyurmuştu.

AA muhabirine açıklama yapan koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon da, Türkiye'nin Afrin'e olası bir operasyonunda, koalisyonun oradaki PYD güçlerini destekleyip desteklemeyeceği sorusuna "Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere, Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde IŞİD'i yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz" yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.