Çin ekonomisi yüzde 6,9 büyüdü

Çin ekonomisi yüzde 6,9 büyüdü

Çin ekonomisinin 2017 büyüme hızını düşük bekleyen uzmanlar yanıldı.

Çin ekonomisinin 2017 büyüme hızını düşük bekleyen uzmanlar yanıldı. İstatistik Dairesi, Çin ekonomisinin geçen yıl 6,9 oranında büyüme kaydettiği açıkladı.


Dünya ekonomisindeki canlanma Çin ekonomisinin büyüme hızını yukarı çekti. Çin'in Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 2017'de yüzde 6,9 oranında arttı. Çin'in 2016'daki büyüme hızı son 26 yılın en düşük oranı olan yüzde 6,7'de kalmıştı. Çin İstatistik Dairesi'nden yapılan açıklamada konjonktürün tahminlerin üzerinde yükseldiği belirtildi. Böylece ABD'yi geçmek üzere olan dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin büyüme hızı AB'nin bir numarası Almanya'nın üç katını buldu. Almanya'nın 2017 büyüme hızı yüzde 2,2 olmuştu.

Pekin yönetimi 2018'in büyüme hedefini ise yüzde 6,5 olarak açıkladı. Son on yıldır dünya ekonomisinin itici gücü olan Çin'in büyüme hızı hedefleri küresel yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.