Rusya kendi anketinde 'çuvalladı'

Rusya kendi anketinde 'çuvalladı'

''Rusya sizin için ne anlama geliyor? Dost mu düşman mı?''

Rusya'nın Suriye'deki en önemli hava üssünden bilgi ve açıklamalar geçen Hmeymim Askeri Üssü İnformasyon isimli kanal, Suriye halkının Rusya hakkındaki görüşünü öğrenmek için bir anket düzenledi. Rus ordusunun gayri resmi propaganda kanalı olan sayfada yapılan anketin ortaya çıkardığı sonuç sosyal medyada çok ses getirdi.


Ankette, "Bu soru Suriye halkına yöneliktir. Rusya sizin için ne anlama geliyor? Dost mu düşman mı?" sorusu soruldu. Ankete katılanların %79'u 'düşman' şıkkını işaretlerken 'dost' diyenler %21'de kaldı. 




Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'na başladığı sıralarda kanaldan yapılan açıklamarda bu girişime sert bir şekilde karşı çıkılmış ve operasyon, Suriye rejimi ile koordinasyon içinde yapılmadığı için eleştirilmişti. Uzmanlara göre kanal, Suriye'deki Rusya politikalarına ışık tutarken aynı zamanda Hmeymim üssündeki 'derin aklın' sözcülüğünü yapıyor. 


Suriye İnsan Hakları Ağı'nın verilerine göre Rusya'nın Suriye'deki üçüncü yılına giren dolduran askeri müdahalesi sonucu en az 6 bin sivil hayatını kaybetti.


Kaynak: Mepa News



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.