PYD, ABD’de Temsilcilik Açacak

PYD, ABD’de Temsilcilik Açacak

PYD eş başkanları danışmanı Siyanek Dibo, yakın bir zamanda ABD’de Rojava Demokratik Özerklik bürosu açacaklarını söyledi.

Sputnik'e konuşan Dibo, yakın bir zamanda ABD'de Rojava Demokratik Özerklik bürosu açacaklarını belirterek Washington'la iyi ilişkiler kurmak istediklerini, temsilcilik için üç aylık bir süre öngördüklerini söyledi. “Amacımız Rojava'yı ABD'de de tanıtmak” diyen Dibo, “Birçok ülkeyle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. ABD ile zaten IŞİD'e karşı birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya ile de iyi ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Dibo, şöyle devam etti:

Rusya ile sürekli bir ilişki içerisindeyiz. İlk Rojava Demokratik Özerklik büromuzu Rusya'da açmıştık. Moskova'da büromuz aktif durumda. Rusya uluslararası arenada, Ortadoğu'da ve Suriye'de önemli bir role sahip. Ortadoğu ve Suriye çözümüne kim hizmet ederse biz onlarla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Rusya'nın da Suriye çözümünde önemli bir gücü var, önemli bir role sahip.”

Daha önce de Rusya, Almanya, Fransa ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) temsilcilik açan PYD bu temsilciliklere ‘Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi' ismi veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.