NATO'dan flaş 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması

NATO'dan flaş 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması

Stoltenberg, TSK'nın Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şunları kaydetti:

Zeytin Dalı Harekatı

Stoltenberg, TSK'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve IŞİD'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şunları kaydetti:

"Türkiye, en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyesi. Türkiye'nin  de diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkı var. Ancak bunun orantılı ve ölçülü  bir şekilde yapılması önemli. Türkiye dahil diğer ülkelerin liderleriyle  görüştüğümde verdiğim mesaj bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta konuştum.  ABD dahil ilgili diğer diğer ülkelerle düzenli irtibat içindeyiz. Suriye’nin  kuzeyinde gördüğümüz sınamalar karşısında en iyi yolu bulmak için ABD ve Türkiye  arasında doğrudan temas çağrısında bulunuyorum. "

İspanya Savunma Bakanı Cospedal, İspanya'nın ittifaka olan  taahhütlerini yinelerken, NATO ve AB arasındaki iş birliğinin önemine değinerek,  "NATO'nun sınırları İspanya'nın da sınırlarıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.