Afrin'de PKK'dan hava savunma füzesi ele geçirildi

Afrin'de PKK'dan hava savunma füzesi ele geçirildi

PKK'dan ele geçirilen silahlar arasında en dikkat çeken SA-18 oldu.

TSK destekli muhalifler Afrin'de PKK'dan Rus yapımı SA-18 omuzdan atılan ısı güdümlü hava savunma füzesi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK'dan ele geçirilen silah ve mühimmatlara ilişkin bilgi verdi.

Bilgilendirmede en dikkat çeken silah ise omuzdan atılan hava savunma füzesi SA-18 oldu.

 


İşte SA-18 hava savunma füzesinin özellikleri

 

SA-18 Grouse füze sistemi otomatik yön ve yükseliş açıları veri özellikli, savaş başlığı derine nüfuz kabiliyetinde olan, sevk motoru patlayıcı ile çalışan ve hassas hedefleri imhayı sağlayan, arayıcı başlığında iki adet devre olan bir füze sistemidir. İlk Rus yapımı taşınabilir füzelerde olduğu gibi benzer termal batarya/gaz muhafazası ve 2 kg yüksek infilaklı harp başlığına sahiptir. Füze tamamen yeni bir tasarıma sahiptir ve menzil ile hızı önemli ölçüde artırılmıştır. SA-18 füzesi arayıcı başlığında iki kanallı bir IR (kızıl ötesi) arayıcı bulunmaktadır. Frekans modülasyonlu gelişmiş takip sistemi sayesinde hedefi ayırt edebilme ve gelişmiş IR sistemlerini alt etme özelliğine sahiptir. Yeni arayıcı başlık ve aerodinamik iyileştirmeler sayesinde füzenin menzili artırılmıştır ve yüksek hızı sayesinde füzenin yüksek hızlı hedeflere karşı etkin kullanımı sağlanmıştır. Arayıcı başlığın 1,5 – 2,5 ve 3,0 – 5,0 µm kızıl ötesi bant aralıklarında çalıştığı değerlendirilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.