Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ordu senin değil Mustafa Kemal'indir

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ordu senin değil Mustafa Kemal'indir

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'ndan konuşan Kılıçdaroğlu, dış politikadaki gelişmelere değindi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin kurultayında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Açık ve net bir çağrıyı hükümete yapıyoruz. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçiniz. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor. Benzer ilişkiyi Irak hükümetiyle de kurmalıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Bu kurultay bu ülkede huzur ve barış isteyenlerin kurultayıdır. Bu kurultay adalet için cesaretle yola çıkanların kurultayıdır. Bu kurultay Firavun karşısında Musa olanların kurultayıdır. Bu kurultay zulmün karşısında dilsiz şeytan olmayanların kurultayıdır. Bu kurultay hakkı ve hukuku savunanların kurultaydıır. 

"ORDU SENİN DEĞİL, MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSU"

Bugün Türkiye beş temel sorunla karşı karşıya. Karamsar bir tablo var. 2002'de iktidar olduklarında Türkiye'nin bir temel sorunu vardı. Kürt sorunu  olarak dillendirildi. Buna dört sorun eklendi. Demokrasi, eğitim, dış politika sorunu. Birinci temel sorunu 2002'de terör örgütünün beli kırılmıştı. Sorun Türkiye'nin gündeminden büyük ölçüde çıkmıştı. 2002'den sonra iktidar olanlar önce terör örgütüyle masaya oturdular sonra PYD ile toplantılar yaptılar. Bugün toplumsal barışı tehdit eden terör dar bir coğrafyadan çıkıp geniş bir coğrafyada varlığını göstermeye başladı. Biz Afrin'de bu ülke için bizim için çocuklarımız için mücadele eden Mustafa Kemal'in mehmetçiklerine buradan selam gönderiyoruz. Biz de milli duruşumuzu açık ve net dile getirdik. Birileri Afrin operasyonunu partisinin kararıymış gibi topluma sunmaya çalışıyor. Ordu senin ordun değildir, Mustafa Kemal'indir.

Açık ve net bir çağrıyı hükümete yapıyoruz. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçiniz. Suriye hükümeti de Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana biz de Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Eğer Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa, Suriye devletiyle, hükümetiyle derhal ilişki kurmak gerekiyor. Benzer ilişkiyi Irak hükümetiyle de kurmalıyız. Adına ister Kürt sorunu, ister başka bir şey deyin. Bunu çözecek tek parti CHP'dir. 

"LOZAN ONUR BELGESİDİR"

İkinci sorunumuz dış politika. Herkesin eleştirdiği bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. 2002'de Türkiye'nin bir beka sorunu var deniyor muydu? Bizi aldattılar diyenlerin Türkiye'nin yakasından düşmesi gerekiyor. Dış politika milli olmak zorundadır. Lozan'ın nesini tartışmaya açıyorsun, Sevr'i mi özledin. Lozan milli kurtuluş savaşının onur belgesidir. Bunu kimseye tartıştırtmayız. 

"BİLDİĞİMİZ YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ"

Kılçdaroğlu açılış konuşmasında ise şunları kaydetti: "Enis Berberoğlu hakkın hukukun olmadığı bir ülkede talimat üzerine hapishanede siyasal esir olarak tutulmaktadır. Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar nasıl olur da devlet sırrı olur. Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra kalkacaksınız bunun intikamını gözdağı vermek için Berberoğlu'nu hapse atacaksınız. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayi Milliyeciyiz."

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.