Afrin'de TSK'ya yönelik saldırıda 'Rusya parmağı'

Afrin'de TSK'ya yönelik saldırıda 'Rusya parmağı'

Afrin'de TSK'ya ait bir tanka düzenlenen saldırının Rus menşeli füzeyle gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Afrin'de TSK'ya ait bir tanka düzenlenen saldırının Rus menşeli füzeyle gerçekleştirildiği belirtiliyor.


Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı sırasında geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir tanka yönelik düzenlenen ve 5 askeri personelin yaşamını yitirdiği saldırının Rus menşeli güdümlü antitank füzesiyle gerçekleştirildiği ifade ediliyor.


PKK'nın Afrin'e yönelik harekatın başlangıcından bu yana TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine karşı gerçekleştirdiği antitank füzesi saldırılarında şu ana kadar ABD menşeli TOW'ların kullanılmadığı biliniyor.


PKK, özellikle çatışmaların devam ettiği kırsal alanın engebeli olmasından dolayı arazi şartlarında taşınması ve kurulumu daha 'pratik' olduğundan Rus menşeli 9M113 "Konkurs" tipi güdümlü antitank füzelerini tercih ediyor.


Örgütün kenti propaganda kanalları aracılığıyla servis ettiği görüntülerde de TSK ve ÖSO güçlerine karşı düzenlenen saldırılarda Rus menşeli 9M113 "Konkurs" tipi füzelerin kullanıldığı görülmekte.


Konuyla ilgili olarak, küresel çatışmalar konusunda uzman, Halid Abdurrahman'ın görüş ve değerlendirmelerinden faydalanılmıştır.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.