İdlib'de 'gedik açıldı': Muhalifler Afrin'e geçiş yapıyor

İdlib'de 'gedik açıldı': Muhalifler Afrin'e geçiş yapıyor

İdlib'deki bazı muhalif grupların Afrin'deki harekata destek vermek için bölgeye sevk edildiği bildirildi.

İdlib'deki bazı muhalif grupların Afrin'deki harekata destek vermek için bölgeye sevk edildiği bildirildi.


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bazı muhalif gruplara bağlı savaşçılar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin'de icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için Afrin'e gitmek üzere Türkiye'ye istikametine doğru hareket ediyor.


Yerel kaynaklar, İdlib'den Afrin harekatına destek vermek için çıkış yapıp, Türkiye'ye girmek üzere yola çıkan grupların başında Feylaku'ş Şam, Nureddin Zengi Hareketi ve 23'üncü Tümen'in geldiğini bildiriyor.


Öte yandan bölge kaynakları tarafından, Afrin harekatına destek için Türkiye istikametinde hareket eden muhaliflere ait askeri konvoya ait görüntüler servis edildi.

Servis edilen görüntü:

İdlib'in güneyinde şiddetli çatışmalar

Öte yandan İdlib'in doğu ve güney kırsal bölgesine Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun ilerleyişi devam ediyor. Ebu Zuhur beldesinin de kontrol altına alınmasının ardından beldenin batısındaki Serakib bölgesine yönelik ağır hava ve kara bombardımanı başlatan koalisyonun sonraki hedefinin bu bölge olacağı tahmin ediliyor.


Rusya destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerin İdlib kırsalındaki ilerleyişinin durdulamayışının sebebi olarak, sivil-asker ayrımı yapmayan hava ve kara bombardımanlarının yanında, savaşçı eksikliği de gösteriliyor.

Düşürülen Rus uçağı

Muhaliflerin dün İdlib'in doğu kırsalındaki bölgede Rusya'ya ait Su-25 tipi savaş uçağını güdümlü füzeyle düşürmesinin ardından, Rusya bölgedeki sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarını artırmış durumda. 


Yerel kaynaklar, Rusya'nın İdlib kırsalında dün geceden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, çoğu kadın ve çocuk en az 20 sivilin yaşamını yitirdiğini aktarıyor.


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.