Hainler Mezarlığı Tabelası Kaldırıldı

Hainler Mezarlığı Tabelası Kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailelerin rencide olması ihtimali ve Diyanet'ten sunulan görüş üzerine Hainler Mezarlığı tabelasını kaldırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, darbe girişiminde öldürülenler için Pendik’te yapılan 'Hainler Mezarlığı' ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu belirterek, "Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direniş gösteren Çengelköy'ü ziyaret etti. Topbaş, Çengelköylülerin destanının unutulmaması için Çamlıca Camisinin yanına büyük bir park yapılarak, "Gazi Çengelköy Parkı" ismini vereceklerini kaydetti.

Hainler Mezarlığı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Topbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.