Tahriru'ş Şam, iki Kanada vatandaşını serbest bıraktı

Tahriru'ş Şam, iki Kanada vatandaşını serbest bıraktı

Suriye'nin kuzeyinde Tahriru'ş Şam'ın elinde tutulan iki Kanada vatandaşı serbest bırakılarak Türkiye'ye teslim edildi.

Kuzeybatı Suriye'de Tahriru'ş Şam'ın elinde bulunan iki Kanada vatandaşı geçtiğimiz gün Türk yetkililere teslim edilerek serbest bırakıldı. Jolly Bimbachi ve Sean Moore birkaç haftadır Suriyeli muhalif grubun elinde bulunuyordu.

Velayet mücadelesi

Lübnanlı eski eşinden olan iki çocuğunun velayet mücadelesini veren Bimbachi, ajanslara yaptığı açıklamada "hukuki sürecin çok uzun sürdüğünü ve kendisinin illegal bir şekilde çocuklarını Lübnan üzerinden Suriye'ye ve daha sonra Türkiye'ye geçirmek istediğini, Türkiye'nin Kanada büyükelçiliğinin de kendisine yardım edeceğini düşündüğünü" ifade etti.

Fidye ödenmedi

31 Aralık tarihinde Suriye'de arkadaşı olan Sean Moore ile biraraya gelen Bimbachi, ardından Tahriru'ş Şam tarafından alıkonuldu. Kimliklerini öğrendikten sonra Tahriru'ş Şam kanada vatandaşı iki ismi Kurtuluş Hükümeti yetkililerine teslim etti. Yetkililer "20 gün boyunca Kanada ve Türkiye hükümetleri ile iki Kanadalının Türkiye vasıtasıyla Kanada hükümetine teslimi konusunda görüştüklerini" belirtti. Çift Türkiye'ye teslim edilirken serbest bırakılmaları için herhangi bir fidye ödenmediği ifade edildi.


Kasım ayında 9 yaşındaki Ömer ve 7 yaşındaki Abdülgani isimli iki oğlunun velayetini alabilmek için Lübnan'a giden Bimbachi, davayı kaybetmesinin ardından Suriye üzerinden Türkiye'ye gitme kararı almıştı. Suriye'de Tahriru'ş Şam tarafından alıkonulan Bimbachi ve Moore, 2015 yılında Irak'a olmak üzere birçok bölgeye beraber seyahat etmişti.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.