Erdoğan'ın 'Haddini Bil' Dediği ABD'li Komutandan Cevap

Erdoğan'ın 'Haddini Bil' Dediği ABD'li Komutandan Cevap

ABD'li komutan Joseph Votel, "Türkiye'deki darbe girişimiyle herhangi bir alakam yok" dedi.

ABD'li komutan Joseph Votel, darbe girişimiyle ilgisi olduğunu yalanladı ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam edilmesinin beklendiğini söyledi.

General Joseph Votel, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan tasfiye sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Pentagon'un Türkiye'deki en yakın yakın müttefiklerinin darbe girişimi sonrasında hapse atıldığını' ifade etmişti. Votel son açıklamasında ise, "Türkiye'deki darbe girişimiyle herhangi bir alakam yok" dedi.

Votel, Türkiye'nin yıllardır "hayati bir ortak" olduğunu söyledi ve IŞİD'e karşı ortaklığa devam etmeyi beklediklerini vurguladı. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuş, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti. Votel'in bu söylemleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.