Afrin'e rejim üzerinden takviye: Deyr ez Zor ve Haseke'den PKK sevkiyatı

Afrin'e rejim üzerinden takviye: Deyr ez Zor ve Haseke'den PKK sevkiyatı

PKK'nın Haseke ve Deyr ez Zor'daki askeri unsurlarını Münbiç ve Afrin'e sevk ettiği bildirildi.

PKK'nın Haseke'deki askeri unsurlarını Münbiç ve Afrin'e sevk ettiği bildirildi.


Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD destekli PYD/PKK güçleri Haseke'deki askeri merkezlerinde bulunan savaşçıların büyük bir kısmını Münbiç ve Afrin'e sevk ediyor.


Bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin haber aktarımı yapan kaynaklar, Türkiye'nin "Münbiç'e de gireceğiz" açıklamasının ardından PKK'nın buradaki savunma hatlarını güçlendirmek için savaşçı sevkiyatı yapıyor.


Haseke'deki birçok askeri merkezin boşaldığını aktaran kaynaklar, aynı şekilde bölgeden Afrin'e de savaşçı sevkiyatı yapıldığı bilgisini kaydetti.

Deyr ez Zor bölgesinden de sevkiyat yapılıyor

Suriye'nin Deyr ez Zor kenti doğu kırsalını büyük oranda kontrol altında tutan ABD destekli PKK güçlerinin bu bölgeden de Afrin ve Münbiç cephelerine savaşçı sevkiyatı yaptığını ifade ediliyor.


Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden itibaren çok büyük sayıda PKK savaşçısının Deyr ez Zor kırsalından Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ve Münbiç bölgelerine sevk edildiği bilgisi de bölgeden kaydedilen diğer gelişmeler arasında.


Deyr ez Zor ve Haseke'den Afrin'e yapılacak tüm sevkiyatlar için Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun kontrolündeki yolların kullanılması gerekiyor.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.