Musul'dan 1 Milyon Kişi Göç Edebilir

Musul'dan 1 Milyon Kişi Göç Edebilir

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Mustafa, Musul kent merkezine yapılacak olası bir operasyonda yaklaşık bir milyon kişinin iç göçmen statüsüne düşeceğini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kent merkezine yapılacak olası bir operasyonda yaklaşık 1 milyon kişinin iç göçmen statüsüne düşebileceği uyarısında bulundu.

Operasyonun kesin tarihine dair net bilgiye sahip olmadıklarını aktaran Mustafa ancak operasyondan önce uluslararası toplum ve yardım kuruluşlarının desteğiyle tam bir hazırlık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Irak'taki insani krizle başa çıkılması için Avrupa Birliğinin mali yardımda bulunma sözü verdiğini dile getiren Mustafa, şunları ifade etti:

"Washington'daki IŞİD zirvesi toplantısında yaklaşık 104 milyon avroluk bir bağışta bulunacağı sözü verildi. Yapılacak bağış Bağdat veya Erbil hükümetine gönderilmeyecek ancak İnsani Kriz Ortak Mücadele Merkezi tarafından sunulacak projelerin uygulanması için harcanacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.