Avusturya sınırlarını kapatabilir

Avusturya sınırlarını kapatabilir

Avusturya'nın "mülteci krizi" nedeniyle sınırlarını kapatmak zorunda kalacağı bildirildi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, ülkesinin “mülteci krizi” nedeniyle sınırlarını kapatmak zorunda kalacağını söyledi. Kurz, Avusturya'nın ardından Balkan ülkelerinin de sınırlarını kapatmasını beklediklerini kaydetti.

Karadağ'da mevkidaşı İgor Luksic ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Kurz, Avusturya'nın sınırlarının kapattıktan sonra Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'nın da aynı yönde hareket edeceğini kaydetti.

Hükûmet Ortakları Kontrollerin Genişletilmesi Konusunda Anlaşmıştı!

Sınırların kapatılması hâlinde Yunanistan'ın bugüne kıyasla daha zor durumda kalacağını ve AB'den yardım almak için hızlı bir şekilde harekete geçeceğini savunan bakan, “Sınırlar kapandıktan sonra mültecilerin ülkelerini terk etme hazırlığı da azalacaktır.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Avusturya'da hükûmet ortakları SPÖ (Sosyal Demokrat Parti) ile ÖVP (Halkçı Parti) “mülteci krizi” nedeniyle sınır kontrollerinin genişletilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Başbakan Werner Faymann, sınırların korunması için teknik donanım ve personel artırımına gidileceğini ayrıca tel örgülerle tedbir alabileceklerini söylemişti.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.