Almanya'dan Türkiye'ye Deniz Yücel uyarısı: Tutukluluk ilişkilerimizi zedeliyor

Almanya'dan Türkiye'ye Deniz Yücel uyarısı: Tutukluluk ilişkilerimizi zedeliyor

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, 'Türkiye’de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan Almanların serbest bırakılması' çağrısında bulundu.

Alman hükümeti "Türkiye'de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan tüm Alman vatandaşlarının serbest bırakılması" çağrısında bulundu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Pazartesi günü Berlin'de yaptığı açıklamada "Federal hükümet gelecekte de tüm mevcut siyasi ve diplomatik kaynaklarıyla Deniz Yücel ve tabii ki diğer tüm tutuklu Almanların serbest bırakılması için çalışacaktır" dedi.

Seibert, Çarşamba günü tutuklanmasının üzerinden bir yıl geçmiş olacak olan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel'in durumuna da değindi. Seibert, "Bir iddianame ve uygun bir yargılama süreci olmaksızın geçen bu uzun tutukluluk elbette Almanya-Türkiye ilişkilerini zedeliyor" dedi.

Türkiye'ye 'rehine politikası' suçlaması

Alman meclisinde muhalefette yer alan Sol Parti de, Pazartesi günü hükümete Deniz Yücel konusunda daha açık bir tutum sergilemesi talebinde bulundu. Sol Parti milletvekili Heike Hänsel, "Türkiye'nin rehine politikasına artık bir son vermesi için silah ihracatı ile vize işlemleri konusunda daha fazla baskı yapılması gerektiğini" söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de tutuklanan en az 28 Alman vatandaşının 22'si serbest kaldı. Bunların arasında Ekim 2017'de tahliye edilen Peter Steudtner ve Aralık'ta tahliye edilen Meşale Tolu da bulunuyor.

Türkiye'de toplam 47 Alman vatandaşı tutuklu bulunuyor. Geçen hafta bir kişinin daha serbest bırakılmasıyla Türkiye'de Almanya'nın siyasi gerekçelerle tutuklu bulunduğunu iddia ettiği Alman vatandaşlarının sayısıysa 6'ya düşmüştü. Bunlardan biri olan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası" ile suçlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.