Şahımerdan Sarı Türkiye'ye iade edildi

Şahımerdan Sarı Türkiye'ye iade edildi

IKBY’de cezaevinde bulunan Şahımerdan Sarı, Erbil'den Türkiye'ye iade edildi.

Irak Kürdistan Yönetimi'nde cezaevinde bulunan ilim adamı Şahımerdan Sarı için iade kararı çıktı ve dün akşam İstanbul'a geldi.


Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Şahımerdan Sarı ve 13 kişiye, 2013 yılında toplamda 100 yıllık hapis cezası vermiş ve karar Yargıtay tarafından onanmıştı. Karar sonrası Türkiye'den Irak/Erbil şehrine giden Şahımerdan Sarı, orada gözaltındaa tutuldu. Islah Haber'in aktardığına göre yaklaşık 3.5 yıl Kürdistan yönetiminin cezaevlerinde tutulan Sarı, dün itibariyle Türkiye'ye iade edildi.


Havaalanından Bakırköy Adliyesine götürülecek olan Şahımerdan Sarı'nın hangi cezaevine götürüleceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.


Sevenleri Sarı'nın İslami kimliği nedeniyle Gülen Örgütü bağlantısı hakim ve savcılar tarafından cezalandırıldığını ve yeniden yargılanması gerektiğini savunuyor. 


28 Şubat döneminde de bir dönem cezaevine konulan Sarı, iddiaya göre kendilerine bağlanma teklifini reddetmesinin ardından Gülen Örgütü'nün hedef tahtasına konuldu. Sarı'nın sevenleri, İncil satan bir kitapçının bombalanması olayı ile ilişkilendirilen ilim adamının herhangi bir makul delil olmamasına karşın bir 'kumpas' sonucu ceza aldığını savunuyor.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.