Asker Ölümlerinde "Gülen Örgütü" Şüphesi

Asker Ölümlerinde "Gülen Örgütü" Şüphesi

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Can, askerde intihar ettikleri söylenen 2 bin 300 askerin Gülen Örgütü tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Haber 7'nin haberine göre; Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, askerde intihar ettikleri söylenen 2 bin 300 askerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerlerce öldürüldüğünü iddia ederek, "Asker ölümleri ile ilgili soruşturmaların yeniden ele alınmasını istiyoruz" dedi.

Oktay Can, Aydın Kanza Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlik yaptığı sırada intihar ettikleri söylenen, aralarında kendi çocuğunun da bulunduğu 2 bin 300 askerin şehit sayılması için mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

Konuyu daha önce pek çok platformda dile getirdiklerini ifade eden Can, çocuklarının askerlik yaptıkları sırada FETÖ üyesi askerlerce öldürüldüğünü iddia etti.

'TAMAMI ŞÜPHELİ DURUMUNDA'

İntihar ettikleri belirtilen askerlerle ilgili komisyonların da yeniden oluşturulmasını isteyen Can, şunları söyledi:

"Vurulan 2 bin 300 askerin, yani FETÖ kurbanı bu askerlerimize derhal şehitliklerinin verilmesini talep ediyoruz. Asker ölümleri ile ilgili soruşturmaların yeniden ele alınmasını istiyoruz. Ayrıca ben yetkili olarak soruşturmaları yürüten savcılarımıza buradan sesleniyorum, şimdi bu komutanların hepsi tutuklanmış durumdadır. Oğlum Murat Oktay Can'ın olay yeri inceleme ekibinin tamamı şu anda şüpheli durumdadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.