Suriyeli muhalifler: Yakalanan IŞİD mensupları rejim ile işbirliğini itiraf etti

Suriyeli muhalifler: Yakalanan IŞİD mensupları rejim ile işbirliğini itiraf etti

Geçtiğimiz gün İdlib'de muhaliflerce yakalanan IŞİD mensuplarının, rejim ile işbirliğini itiraf ettikleri ifade edildi.

Suriyeli muhaliflere göre, Esed rejiminin açtığı koridorla İdlib  bölgesine girmeye çalışan IŞİD mensupları sorguda, IŞİD'liler rejimle işbirliği halinde hareket ettiklerini kabul etti.

İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Suriyeli muhalif gruplar rejiminin kontrol ettiği bölgeden, İdlib'e ilerlemeye çalışan IŞİD mensuplarının bağlantılarını araştırıyor.

Muhalif askeri kaynakların AA'ya verdiği bilgiye göre, ilk sorgulamalarda IŞİD üyeleri "Hama'dan İdlib'e ilerlemeleri için rejim güçlerinin ve Rusya'nın havadan muhalifleri vurduğunu ancak IŞİD'i hedef almadığını" anlattı.

Muhalifler, rejim ve destekçilerinin IŞİD'lilerin itiraflarını engellemek için saldırı düzenleme ihtimali nedeniyle esir alınan kişilerin yerini gizli tutuyor.

Rejim-IŞİD iş birliği

"İşgalcileri püskürtme" adını verdikleri ortak bir operasyon odası kuran Suriyeli 12 muhalif grup, İdlib'in güney ve doğu kırsalındaki çatışmalarda 400 IŞİD mensubunu esir almıştı.

Rejim, Ekim 2017'de Hama'nın doğusundaki Hunayfis bölgesinden IŞİD mensuplarına yol açarak, İdlib'de muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölgelere geçişlerini sağlamıştı. Koordineli hareket eden IŞİD, Rusya ve rejim, 3 ay boyunca Rusya'nın muhaliflere ve rejim karşıtı askeri gruplara karşı düzenlediği öncü hava saldırıları sayesinde geniş bir alanda ilerlemişti.

Grup, 30 kilometre uzunluktaki koridordan İdlib'in içine sokularak Deribiye ve Niha köylerinde konuşlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.