Alman siyasetçiden Türklere hakaret: Deve çobanları ait olduğu yere dönsün

Alman siyasetçiden Türklere hakaret: Deve çobanları ait olduğu yere dönsün

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Sachsen-Anhalts eyaleti Başkanı André Poggenburg Almanya’da yaşayan Türklere hakaret etti.

Almanya’nın Nentmannsdorf kentinde partisinin düzenlediği karnaval toplantısına katılan André Poggenburg Türkler hakkındaki ırkçı konuşmasıyla dikkat çekti. Almanya’da yaşayan Türkler için “Bu deve çobanları ait oldukları yere yani Boğaz’ın (İstanbul Boğaz’ı) ardına dönsünler” ifadesini kullandı.

Poggenburg konuşmasının devamında Türklerden “Vatansız serseri güruhu burada istemiyoruz” diye bahsetti.

Irkçı söylemleri ile bilinen AfD Partisi Poggenburg’a sahip çıkarken, birçok sivil toplum kuruluşu ve politikacı bu durumu eleştirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den sert tepki

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, André Poggenburg'u şu sözlerle eleştirdi: “Gördüğüm kadarıyla bazı politikacılar, seviyesizliği, acımasızlığı ve nefret söylemlerini strateji haline getirmişler” 

Dresden savcılığa yapılan şikayetler doğrultusunda Poggenburg’un konuşmasının araştırılacağını açıkladı. Geçen yıl yapılan genel seçimlerde ırkçı AfD Partisi yüzde 12,6 oranında oy alarak Meclis’e girmeyi başarmıştı. 

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.