İngiliz YPG'li: Türkiye’yi Afrin’de yenemeyeceğiz

İngiliz YPG'li: Türkiye’yi Afrin’de yenemeyeceğiz

The Times gazetesine konuşan İngiliz YPG üyesi, Türkiye’yi durduramayacaklarını bildiklerini söyledi.

The Times gazetesine konuşan İngiliz vatandaşı YPG'li, "Afrin’de Türkiye’yi durduramayacaklarını bildiklerini ancak ellerinden geleni yapmak istediklerini" söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Huan Lei adlı Çin asıllı İngiliz, Afrin’de YPG ile savaşan beş İngilizden biri.

Birliğindeki 15 yabancı savaşçıyla birlikte ilk çarpışmalardan kurtulduklarını söyleyen Lei, "Türkiye ordusunun büyüklüğüne kıyasla YPG’li birkaç bin savaşçının hiçbir şansı olmadığını" belirtti.

Gece gündüz bombalandıklarını anlatan Lei, “Türk birliklerini durdurabileceğimiz konusunda gerçekten şüpheliyim. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var” dedi.

Lei sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye büyük bir ülke, adeta bir savaş makinası. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar. Ama ben ve birliğim direneceğiz. Bu savaşı kazanamayacağız. Ama en azından savaşın durması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. En azından bombardımanı durdurmak için.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.