Şahımerdan Sarı'nın avukatından Posta Gazetesi'ne ihtar

Şahımerdan Sarı'nın avukatından Posta Gazetesi'ne ihtar

Av. Hüseyin Kurşun, Posta Gazetesi'nin haberinin 'ilkesiz ve manevi değerlere düşman gazetecilik anlayışının bir yansıması' olduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Erbil’de gözaltında tutulan ilim adamı Şahımerdan Sarı için iade kararı çıktı ve İstanbul’a geldi. Sarı'nın gelişi ile alakalı Posta Gazetesi'nde çıkan bir haber büyük tepki çekti. Sarı'nın "Elimi öpen cennete gider" dediği iddia edilen haberin asparagas olduğu ortaya çıktı.





Şahımerdan Sarı'nın avukatlarından Hüseyin Kurşun Posta Gazetesine Tekzip ve düzeltme ihtarı yayınladı. İhtarda haberin Posta Gazetesi'nin 'ilkesiz ve manevi değerlere düşman gazetecilik anlayışının bir yansıması' olduğu ifade edildi. 


Gönderilen ihtar şu şekilde:

 

Yayınlanan Tekzip ve Düzeltme hakkında şöyle denildi: Gazetenizin 15 Şubat 2018 tarihli nüshasının 14. sayfasının başında yer alan ''ELİMİ ÖPEN CENNETE GİDER'' DİYEN TARİKAT LİDERİ TÜRKİYE'DE başlığını taşıyan haberin gerek bahse konu başlığı gerekse de haber içeriğinde yer alan Şahımerdan Sarı'ya atfedilen ''geçmişte cemaatine verdiği vaazlarda ''elini öpenin cennete gideceğini'' söylediği ifadeleri tamamen Şahımerdan Sarı Hocanın ve onu sevenlerinin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan İFTİRA VE KARALAMADAN ibaret olup, ilkesiz ve manevi değerlere düşman gazetecilik anlayışının bir yansıması mahiyetindedir. Başta şahsın huku olmak üzere, basın ilke ve ahlakına aykırı olan bu ''haber''in tekzibini ve düzeltilmesini talep ediyoruz.


İlgili mevzuatı unuttuğunuzu varsayarak ilgili mevzuat içeriğini aşağıda hatırlatıyoruz.

 

28 Şubat döneminde İslami çalışmaları nedeniyle 12,3 yıl hapis cezası alarak 10 yıl cezaevinde tutulan Şahımerdan Sarı, cezaevinde Gülen Örgütü'nün dinlerarası diyalog projesine karşı kitaplar yazmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra bu sefer bir kitapçının bombalanması olayı ile ilişkilendirilen Sarı'ya 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sevenleri Sarı'nın 'FETÖ' tarafından hazırlanan iddianame ile cezalandırıldığı görüşünde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.