'YPG, ABD'nin anlık istihbaratı ile ATAK helikopterini düşürdü'

'YPG, ABD'nin anlık istihbaratı ile ATAK helikopterini düşürdü'

Afrin harekâtında 12 askerin hayatını kaybettiği ve 1 helikopterin düştüğü saldırının istihbaratının ABD tarafından verildiği öne sürülüyor.

Afrin harekâtında 12 askerin hayatını kaybettiği ve 1 helikopterin düştüğü saldırının istihbaratının ABD tarafından verildiği öne sürülüyor. Bu yöndeki istihbarat raporlarının uluslararası platformlarda da paylaşıldığı ifade edildi.

Afrin’in Raco ve Cinderes bölgelerinde beş gün önce yaşanan çatışmalarda, takviyeye giden ATAK helikopterlerinden birinin düşmesi ve çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesi konusunda, YPG’nin Türk askerlerinin hareketliliğinin nasıl öğrendiği tartışılıyor. Türkiye’nin istihbarat raporlarında, ABD’nin YPG’ye anlık istihbarat ulaştırdığı iddia ediliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, istihbarat raporlarında, YPG’ye istihbaratın, Afrin’e 200 kilometre mesafedeki Haseke’den verildiği öne sürülüyor. İddia, Haseke’nin kuzeydoğusundaki Rumeylan’da bulunan ve IŞİD’le savaş sırasında YPG’ye silah verilebilmesi için askeri uçakların inebileceği bir havaalanına dönüştürülen tarımsal ilaçlama pistinin, bir istihbarat merkezi olarak kullanıldığı yönünde. Hürriyet’in haberleştirdiği rapora göre, havaalanındaki yedi katlı bina, ABD tarafından takip ve izleme merkezine dönüştürüldü, uydu takip sistemleri kuruldu. Mobil ve taşınabilir nitelikteki bu cihazların zaman zaman bölge dışına çıkarıldığı da öne sürülüyor. Bölgedeki tüm hareketliliğin bu merkezden izlendiği ve Türkiye’nin operasyon gerçekleştirdiği bölgeye 200 kilometrelik mesafedeki bu üsten, anlık istihbarat paylaşımı yapıldığı öne sürülüyor.

‘Uluslararası Platformlarda Paylaşıldı’

Türkiye’nin ‘bu merkezleri izlemeye aldığı, istihbarat akışının önlenmesi için sinyal bozucu sistemler kullandığı’ belirtilirken, yanıltıcı keşif uçuşlarının yapıldığı da ifade ediliyor. YPG’ye desteğin kaynağının ABD olduğuna dair bilgilerin uluslararası platformlarda da paylaşıldığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.