Türkiye ile Almanya arasında buzlar eriyor

Türkiye ile Almanya arasında buzlar eriyor

Son ziyaretler ve karşılıklı iyi niyet açıklamaları sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşme eğiliminde olduğu belirtiliyor.

Almanya ziyareti öncesi sıcak mesajlar veren ve Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından “Normale dönme zamanı” diyen Yıldırım, iki ülke ilişkilerine yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Almanya-Türkiye ilişkilerinde düzelmeler olduğunu belirten Yıldırım, “Almanya-Türkiye ilişkilerinde geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

ADIMLARI KARŞILIKLI ATACAĞIZ

Yıldırım, “Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız. Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız” dedi.

Cuma namazını da Diyanet İşleri Türk İslam Merkezi (DİTİM) Merkez Camii’nde kılan Yıldırım, ardından cami avlusunda kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten Yıldırım, beraberindeki bakanlarla resmi ziyaret için Münih’e geldiğini söyledi. Türkiye’de huzur, kardeşlik ve barışın devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, sunları söyledi:

ENTEGRE OLUN AMA ASLA ASİMİLE OLMAYIN

“Milletimizin birliği, beraberliği, dirliği, kardeşliği için Cumhurbaşkanımızla beraber gece gündüz çalışıyoruz. Sizler burada tabi ki bu ülkede yaşıyorsunuz. Bir anlamda maişetinizi buradan temin ediyorsunuz. Yıllarınızı verdiniz. Bu ülkenin kalkınması için çok büyük emekler verdiniz. Dördüncü kuşağa geldik. 1960’lı yıllardan bu tarafa gurbette dedelerimiz, babalarımız, şimdi çocuklarımız var ama benim sizden çok önemli bir talebim, ricam; bulunduğunuz ülkeye entegre olun ama asla asimile olmayın. Onların değerleri onlara, bizim değerlerimiz bize ait. Değerlerimizi muhafaza ederek bütünleşeceğiz. Dolayısıyla herkes bizim değerlerimize, kültürümüze, inancımıza saygı duymak mecburiyetinde. Burada olmanız bu gerçeği değiştirmez.”


Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.