Suriye rejiminden Afrin iddiası: Türkiye zehirli gaz kullandı

Suriye rejiminden Afrin iddiası: Türkiye zehirli gaz kullandı

Esed rejimi haber ajansı SANA, Türkiye'nin Afrin'de düzenlenen harekatta zehirli gaz kullandığını ve sivillerin yaralandığını öne sürdü.

SANA, Afrin hastanesinin başhekiminin açıklamalarına dayandırdığı haberinde, 6 sivilin TSK operasyonu neticesinde zehirli gaza maruz kaldığı ve hastaneye getirildiği iddiasında bulundu. Hastanenin ifadesine göre, yaralılardan 2'sinin durumu kritik.

Sputnik'in haberine göre, hastanenin başhekimi Civan Muhammed, "hastaneye getirilen 6 sivili tedavi ettiğini, sivillerin nefes darlığı yaşadığını, öksürdüğünü ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar olduğunu aktardı. Muhammed bunların kimyasal gaz işareti olduğunu" ileri sürdü.

AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdurrahman da, Şeyh Hadid beldesinde TSK ve ÖSO unsurlarının operasyonları sonucunda 6 kişinin nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gittiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.