13 Rus vatandaşına 'ABD seçimlerine müdahale' davası

13 Rus vatandaşına 'ABD seçimlerine müdahale' davası

ABD'de özel yetkili savcı Mueller, 13 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirketini Amerikan seçimlerine müdahale etmekle suçladı.

Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller, 13 Rus vatandaşı ve 3 Rus kuruluş hakkında ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İddianamede Amerikalılar adına sahte yollarla ilanlar satın alındığı ve sahte sosyal medya paylaşımları yapıldığı iddia edildi.

Adalet Bakanlığı'nca kamuoyuna açıklanan iddianamede 13 kişi ve 3 şirketin faaliyetlerine 2014 yılında başladığı ve amaçlarının Amerikan siyasi sistemine "nifak tohumları etmek" olduğu ifade edildi. 

Suçlamalar arasında komploculuk, elektronik sahtekarlık, banka dolandırıcılığı ve ağır kimlik hırsızlığı gibi suçlar da bulunuyor.

Özel yetkili savcı Mueller Trump'un seçim kampanyasını yürüten ekiple Rus hükümeti arasında yasa dışı bir anlaşma olup olmadığı ve Trump'un Başkan seçilmesinin ardından Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Rusya'dan müdahale iddialarıyla ilgili soruşturma yapmasını engelleyip engellemediğini soruşturuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.