Alman Bakan: Kürdistan ile özel bir ilişkimiz var

Alman Bakan: Kürdistan ile özel bir ilişkimiz var

Almanya Savunma Bakanı Ursula Van Der Leyen, Peşmerge'ye yeni hizmetler sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula Van Der Leyen bugün düzenlenen 54. Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Irak Kürdistan Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Ursula Van Der Leyen, Kürdistan heyeti ile yaptığı görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rudaw'ın aktardığına göre Leyen, “Irak zorlu bir süreçten geçiyor ve güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu birlikte IŞİD’i yenilgiye uğrattı” dedi.

Bakan Leyen, “Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri ile yakın bir işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Aynı şekilde Bağdat ve Irak ordusu ile de çalışmak istiyoruz. İki tarafın da birlikte çalışması işimizi daha da kolaylaştırır” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi ile Almanya arasında çok özel bir ilişkinin olduğunu belirten Leyen, Peşmerge Güçleri’ne sağlık eğitimi verdiklerini ve Erbil’de peşmergeye hizmet vermek için askeri bir hastanenin temelini attıklarını söyledi.

Leyen ayrıca peşmergeye günlük hizmet verebilecek bir sağlık sistemi kurmak istediklerini de kaydetti.

Ursula Von Der Leyen, Erbil’de 11 Şubat’ta ilk aşaması tamamlanan ve 6 milyon dolara mal olan askeri bir hastanenin açılışını gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.